Te vajon helyesen veszed fel a melltartódat? Tippek melltartó vásárláshoz és a hétköznapokra

Legyen szó akár próbáról, akár a már megvásárolt darab viseléséről, egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan vesszük fel a melltatót. Az adott metódus ugyanis nagyban befolyásolhatja azt, hogy mennyire érezzük komfortosan benne magunkat a nap folyamán. Lássuk hát a legjobb tippeket melltartó vásárláshoz és a hétköznapokra egyaránt!

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

A kosár először

Az egyik helyes módja a melltartó felvételének vagy próbájának az, ha a kosarat először a melledre helyezed, hátul összekapcsolod a melltartót, és csak utána „bújsz bele” a vállpántokba. Ez azért fontos, mert így amellett, hogy kíméled a melltartót, nem a vállpántra helyezed a hangsúlyt (amely egyébként másodlagos a tartás szempontjából), hanem a melltartó mellek alatt körbefutó pántjára, amelynek az elsődleges tartást kell biztosítania.

Fordított felvétel

Valószínűleg az egyik „legelterjedtebb” technika, és nem véletlenül: ez nem csak minket kímél, de a melltartót is. Helyezd fel a melltartódat úgy, hogy a kosár hátul legyen. Kapcsold össze a melltartót elöl, majd óvatosan fordítsd meg. Bújj bele a vállpántokba és húzd a kebleidre. Igazítsd meg egy kicsit, és már meg is vagy.

Ez esetben érdemes viszont arra figyelni – főleg szűkre húzott vállpántok esetén -, hogy ne erőltessük túlzottan a melltartó pántját a karjainkra, ne „tépjük fel” magunkra, mert ezzel csak a szeretett fehérneműnk élettartamát rövidítjük. A fokozatosság elve, mint az élet valamennyi területén, itt is lényeges.

Elöl kapcsos darabok

Viszonylag ritka még mindig a fehérneműpiacon az elöl összekapcsolható melltartó – hacsaknem kifejezetten műtét után viselhető darabokról van szó. Ennek a legfőbb oka az, hogy az elöl záródó darabokat nem lehetséges 3 fokozatú kapoccsal ellátni anélkül, hogy ez befolyásolná viseletkor a mellek elhelyezkedését. Azonban ha te ilyen darabbal (is) rendelkezel, akkor a „mellény technika” lesz a legideálisabb: bújj bele, mintha egy mellényt vennél fel, kapcsold össze, majd ezt követően igazítsd rá a melledre a kosarat.

Melltartó próba

A próba során – legyen szó akár internetes rendelésről, akár bolti próbáról -, fontos, hogy minél több „éles helyzetnek” tegyük ki a melltartót. Bár a próbafülkében limitált a hely, az internetről rendelt fehérneműben akár egy táncot is lejthetünk az otthonunkban, hogy megbizonyosodjunk róla, valóban a megfelelő mérettel és darabbal van dolgunk. Persze, ne felejtsük el, a címkét ne vágjuk le róla addig, amíg nem döntöttünk arról, hogy megtartjuk-e, hiszen így fenn tudjuk tartani a csere lehetőségét.

A bolti próba során szintén jó, ha mozgunk benne egy kicsit: lehajolunk, felemeljük a karjainkat vagy esetleg finoman ugrálunk/fel-le mozgunk benne. Az úgynevezett szalagpróba szintén kritikus lehet, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet: helyezzük fel a melltartót fordítva (anélkül, hogy a vállpántot magunkra helyeznénk), kapcsoljuk össze, és finoman próbáljuk meg elhúzni magunktól a melltartót, de ne annyira, hogy a kosarak a hátunkba mélyedjenek. A szalagnak nem szabad 2-2,5 centiméternél távolabb kerülnie a testünktől, mert ez esetben túl nagy méretről van szó. Ha ez a távolság azonban lényegével kisebb, például csak 1 centiméter, akkor viszont nagyobb körmérettel kell próbálkozunk (például 70-es helyett 80-assal vagy 85-össel).

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!