Hogyan vásárolj fehérneműt online Íme a legjobb tippek!

Az online fehérnemű vásárlás rémisztő lehet azok számára, akik a bolti ruhapróbákhoz vannak hozzászokva. Azonban az ismeretlentől való félelem sokszor teljesen vagy legalábbis részben alaptalan, hiszen a megfelelő információ birtokában mi is könnyedén profi online fehérnemű vásárlóvá válhatunk, és kiélvezhetjük a kényelmes internetes shoppingolás előnyeit.

Aggodalomra semmi ok!

Tudtad, hogy az európai uniós jognak köszönhetően 14 napod van arra, hogy mindenféle indoklás nélkül visszaküld az interneten vásárolt termék(ek)et? Ennek értelmében a kereskedő köteles visszavenni tőled az árut ebben az idő intervallumban, így te gyakorlatilag teljesen stresszmentesen, az otthonod kényelméből vásárolhatsz. A részletekről azonban nem árt a vásárlás előtt tájékozódni az adott weboldal ÁSZF-jében vagy a visszaküldési feltételeknél.

A legtöbb fehérnemű gyártó ugyanis higiéniai okokból csak az eredeti csomagolásban, az eredeti címkékkel veszi vissza a tőle vásárolt terméket – érthető módon. Így ügyelj arra, hogy ezeket ne vágd le a fehérneműről a próbát megelőzően, valamint az alsóneműről se távolítsd el a higiéniai matricát – ha van.

Részletes mérettáblázat

Fontos, hogy olyan fehérnemű gyártótól vásárolj, aki részletes segítséget nyújt a mérettel kapcsolatban. Így elkerülheted azt, hogy vissza kelljen küldened a terméket, vagy napokat kelljen várnod az új méretű fehérneműre.

Melltartók esetén egyébként két adat az irányadó: az egyik a mellbőség, a másik pedig a mellkas mérete, azaz a mell alatti terület körmérete. A mellbőséget pontosan a mellcsúcson, a mellbimbó magasságában kell mérni, ügyelve arra, hogy a mérőszalag a hátunknál is azonos magasságban legyen, mint elöl. A mellkas méretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet.

Az így kapott méretek kivonásával (mellbőség mínusz mellkas méret) kapod meg a kosárméretedet. Például:

Mellbőség: 88 cm

Mellkas körmérete: 76 cm

Különbség 12 cm

Így neked nagy valószínűséggel az A kosárméret lesz a megfelelő az alábbi táblázat alapján:

A kosár: 12 cm

B kosár: 12-14 cm

C kosár: 14-16 cm

D kosár: 16-18 cm

DD=E kosár: 18-20 cm

F kosár: 20-22 cm

G kosár: 22-24 cm

Az alsóneműknél általában konfekció mérettel dolgozik valamennyi fehérnemű gyártó, így itt a design és a szabás nagyobb hangsúlyt kaphat. Bizonyos típusoknál elég lehet a L-es méret, míg más szabásnál lehet, hogy az XL-es az igazán jó döntés – például egy teltebb fenéknél tangából L-es, francia bugyiból pedig XL-es.

Szabás és stílus

A pontos méret meghatározását követően itt az idő, hogy megtaláld a számodra ideális szabást és stílust, hiszen kényelmi és esztétikai szempontól ez majd annyira fontos, mint a megfelelő méret. Nem beszélve arról, hogy az önbizalmad is jobban dagad egy szerelem-fehérneműben.

Az alkatodhoz legjobban illő alsóneművel kapcsolatban már megosztottunk korábban egy szuper bejegyzést, erről ITT tudsz olvasni.

A legjobban passzoló melltartóval kapcsolatban pedig sokszor elegendő 4 esszenciális kérdést feltennünk. Ez a négy alapvető kérdés (és válasz) ITT található.

Professzionális fehérnemű gyártó

A fehérneműnk általában legalább a nap felében rajtunk van, így rendkívül kritikus szerepet tölt be a kényelem, ezáltal pedig a szakszerű kivitelezés. Nem is gondolánk ugyanis, mekkora különbség van fehérnemű és fehérnemű között addig a pillanatig, amíg egy igazán minőségi darabot tudhatunk a magunkénak. A legjobb fehérneműk márpedig gyakran nem a fast fashion boltok polcairól kerülnek le, így ha te sem éred be „akármivel”, akkor érdemes olyan cégtől vásárolnod, amelyik kifejezetten fehérnemű gyártásra specializálódott.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!