Hogyan őrizzük meg sokáig kedvenc fehérneműnk szépségét?

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor végre megtaláljuk álmaink fehérneműjét. Elmegyünk a boltba, megpillantjuk, majd felpróbáljuk, vagy éppen megérkezik a várva-várt csomag, és azonnal tudjuk: igen, ez az. Tökéletesen mutat rajtunk, ráadásul még kényelmes is, telitalálat!

Azonban ez általában némi aggodalomra is okot ad, hiszen szeretnénk a féltett kincsünkkel méltó módon bánni, és jó sokáig megőrizni a szépségét – viszont nem feltétlenül tudjuk, hogy hogyan. A Daisy Dessous legújabb bejegyzésében ezt a témát járjuk körül, és megosztunk néhány hasznos tippet a fehérnemű megőrzésével kapcsolatban.

Az első és legfontosabb pont: válassz minőségi fehérneműt

Természetesen mindannyian tudjuk, hogy abból a bizonyos dologból nem lehet várat építeni, így ha rossz minőségű fehérneműt választunk, akkor ne csodálkozzunk, hogy néhány viselés után tönkremegy a kedvelt darab. Napjaink „fast fashion” trendje ugyan azt diktálja, hogy minél több ruhaneműt halmozzunk fel, akár kérdéses minőségben is, mi azt valljuk, hogy inkább birtokoljunk kevesebb, de minőségi, tartós darabot.

Kézzel mosás

Még egy prémium fehérneműt is tönkre lehet tenni mindössze pillanatok – oké, hetek – leforgása alatt, ha nem megfelelő módon bánunk vele. A kézzel mosás szimbólumát ugyanis nem véletlenül tünteti fel a gyártó az adott ruhadarab címkéjén. És bár tudjuk, hogy sokszor nem reális elvárás önmagunkkal szemben, hogy leüljünk, és kézzel átmossunk 20-30 darab bugyit, és 5-10 darab melltartót, legalább a kedvenc fehérneműink esetén jó, ha egy kicsit több figyelmet fordítunk a címkén található utasításokra.

Gépben mosás

Ha mégis úgy döntenél, hogy beteszed a kedvelt darabjaidat a mosógépbe, akkor mindenképpen használj mosózsákot, illetve lehetőleg kímélő mosószert. Törekedj arra, hogy a mosózsákba csak egy melltartót helyezz, főleg akkor, ha finom részletek, csipke, valamint egyéb díszítés is van a fehérneműn, hiszen az egyik melltartó csatja pillanatok alatt beleakadhat a másik melltartó csipkéjébe, és akár ki is szakíthatja azt. És lássuk be, te sem szívesen veszel fel egy olyan fehérneműt, amin két-három centis szakadás van.

Hőfok

Legyen szó kézi vagy géppel történő mosásról, a magas hőfokozat természetesen egy nagy piros TILOS! Bár sokan úgy vélik, hogy egy 60 fokos mosás majd rendkívül jól eltávolítja a fehérneműn lévő baktériumokat, azonban az igazság az, hogy csak felesleges kockázatnak tesszük ki az anyagot. 30-40 fokon épp úgy szépen meg lehet tisztítani a fehérneműt, elvégre ezért van a mosószer, nem?

Szárítás

Bár az gondolhatjuk, hogy itt vége is van a „műveletnek”, azért ne siessünk ennyire előre! Az sem mindegy ugyanis, hogy hogyan szárítjuk meg álmaink fehérneműjét. A kedvenc darabot soha ne tegyük ki tűző napfénynek, hiszen az nagymértékben károsíthatja az anyagot – még ha sokszor csábítónak is tűnhet az instant száradás kínálta kényelem és gyorsaság.

Természetesen a szárítógépet is felejtsük el – épp úgy, ahogy az erős centrifugálást is –, hiszen ezek mind-mind rendkívüli „stresszhatásnak” teszik ki a melltartókat és az alsóneműket.

Egy szónak is száz a vége…

A fehérnemű szépségének megőrzése bizony sokszor időigényes feladat, főként a mindennapi rohanás és egyéb teendőink mellett. Viszont ha van néhány olyan darab, amelyet valóban kincsként szeretnénk őrizni, és hosszú évek múltán is örömmel viselni, akkor nem árt egy kis plusz energiabefektetés legalább ezeknél a daraboknál!

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!