Új év, új melltartó: 4 nélkülözhetetlen darab a négy évszakra!

Vannak olyan dolgok, amelyek nélkülözhetetlenek az életben: ilyen például a fésű vagy a telefontöltő – na meg persze a pánt nélküli melltartó is! De azért egy típusnál mi tovább megyünk, hiszen ha fehérneműről van szó, akkor mindig több alternatívában gondolkozunk, főleg most, hogy beköszöntött az új év.

Természetes, hogy a különböző évszakokban és időjárási körülményekben más-más ruhát öltünk magunkra, azonban kevés figyelmet fordítunk az alapokra: márpedig kebleink is megkívánják a „különleges” bánásmódot és a gondosan megválasztott melltartót.

Lássuk hát a négy legjobb melltartó típust a négy évszakra!

Légáteresztő melltartó

A légáteresztő anyagból készült melltartók nem csak nyáron, de az év bármely szakában óriási szolgálatot tehetnek viselőjüknek. Gondoljunk csak bele, hányszor van olyan, hogy tavasszal túlöltözünk, vagy éppen télen belépünk egy 25 fokra felfűtött lakásba, és szinte azonnal ránk olvad a ruha. Nem beszélve a nyári gigahőségekről. A légáteresztő anyagú melltartók pedig ilyenkor mintegy mentőangyalként sietnek a segítségünkre!

A képen: Valery Big 2 légáteresztő melltartó és féltanga fekete színben

T-shirt bra – avagy a legjobb társ póló alá

Sima, láthatatlan és szuper kényelmes – a T-shirt bra minden bizonnyal az egyik legjobb választás szűk felsők alá, hiszen kialakításának hála szinte láthatatlan! Azonban a nevével ellentétben ez a melltartó típus természetesen nem csak pólókhoz tökéletes, de szinte mindenhez: áttetsző blúzokhoz vagy akár vékonyabb anyagból készült ingekhez is. A tökéletes illeszkedés viszont nem csak a melltartón múlik, hanem rajtunk is, éppen ezért elengedhetetlen, hogy a megfelelő méretet válasszuk, lehetőség szerint csipke nélküli, előformázott kosárral – így biztosak lehetünk benne, hogy nem marad el a kívánt „láthatatlan” hatás.

A képen: Elizabeth push up melltartó és Elizabeth tanga

Tipp: ha fehér felsőhöz vagy inghez keresel előformázott melltartót vagy T-shirt bra-t, akkor a testszínű darabot válaszd, hiszen ez az, ami egybeolvad a bőröd színével – ellentétben a fehérrel, ami ugyanúgy átüt a fehér anyagon.

A nyári éjszakák sztárja: a pántnélküli melltartó

pántnélküli melltartók verhetetlenek, ha funkcionalitásról van szó! Főleg, hogy azonnal kétféle (vagy akárhányféle) melltartó szerepét töltik be, hiszen a legtöbb esetben a pántnélküli melltartó NEM pántnélküli. Micsoda fehérnemű-paradoxon! Annyira azonban mégsem, hiszen a pánt levehető, így kedvünk szerint viselhetjük a kedvenc topunkhoz, garbónkhoz vagy éppen vállvillantó felsőnkhöz!

Ha nem vagy biztos a megfelelő szín- és/vagy ruhapárosításban, akkor olvasd el korábbi bejegyzésünket a témában – nem csak nyárra!

Viszlát merevítő, hello kényelem!

Kiránduláshoz, sportoláshoz vagy csak otthonra, egy bekuckózós őszi estéhez? Akkor a merevítővas nélküli melltartó a válasz az imáidra! Kialakításának hála, ezzel a típussal sokkal kényelmesebb a mozgás – vagy éppen a fekvés!

Ha pedig minőségi fehérnemű gyártó termékét választod, akkor a tartás miatt sem kell aggódnod, hiszen szinte ugyanolyan jól fog tartani egy merevítővas nélküli darab is. Az egyéni preferenciák pedig itt is érvényesülhetnek: így választhatsz pamut vagy mikro anyagot, csipkéset vagy csipke nélkülit.

A képen: Lilla merevítővas nélküli melltartó fehér színben

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!