Te emlékszel még? Itt vannak az elmúlt évtized fehérnemű trendjei!

Mennyi minden történik pár hónap vagy év alatt… Hát még egy évtized alatt! És nincs ez máshogy a fehérnemű piacot illetően sem: trendek jönnek-mennek, és letűnt korok divatjai jelennek meg újra. Korábbi bejegyzésünkben már előálltunk egy kisebb „történelmi” összefoglalóval a melltartó kapcsán, azonban most az elmúlt évtized fehérnemű trendjeit vesszük górcső alá!

Gyere és utazz vissza az időben a Daisy Dessous-val, hiszen ez a tíz év fehérneműk terén is tartogatott számunkra izgalmakat!

A 2010-es évek tájéka

A 2010 körüli időszak több szempontból is meghatározó volt. Megjelent az első iPad, megnyílt a látogatók előtt a Burj Khalifa Dubai-ban, és a kedvenc csapatunknak is szurkolhattunk a labdarugó VB-n. De mi volt a helyzet a fehérneműkkel? Hát például ez:

Forrás: YouTube, Lady Gaga – Telephone

Az extrém darabok közül Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendett egy ideig a szegecses melltartó (és a szegecsek úgy egyáltalán), amelyet Lady Gaga Telephone című számában láthattunk.

2013-2014: hol volt, hol nem volt…

Sokak örömére ott hagytuk a cérna vékonyságú tangákat, ahova valók… A 2000-es évek elején! A csípőnadrágok is elkezdtek eltűnni a boltok polcairól, és a magasított derekú nadrágokkal előkerültek a klasszikus bugyik, a boyshortok és a magasított derekú alsóneműk is – amelyek egyébként a mai napig meghatározóak a fehérnemű piacon.

2015: diverzitás, sokszínűség és body-positivity

2015-ben elindult egy rendkívül pozitív folyamat, amely egyre inkluzívabbá tette a fehérnemű piacot. A „nude” vagyis bőrszínű fehérnemű elkezdett mindenféle árnyalatban megjelenni a gyártók kínálatában, így képviselve valamennyi bőrszínt a piacon. A plus-size modellek egyik úttörője, a csodás Ashley Graham pedig lerombolta a határt a mainstream és a plus-size divatágazat között.

Forrás: Fernando Leon / Europress/ Getty

2017: a bralettek újra hódítanak

A bralette melltartók trendje a kényelemről és a laza szexiségről szól. Ez az időnként kritizált típus általában szolidan bélelt és a legtöbb esetben merevítő nélkül készül – éppen ezért érik a kritikák is, hiszen nagyobb méretek esetén nem igazán biztosítják a megfelelő tartást.

A bralette azonban kétségkívül behozta a laza erotikát a fehérnemű piacra, és ezt mutatja az is, hogy bátrabban villanthatjuk (és villantjuk is), mint más fehérnemű típusokat (kivéve a Paris Hilton-féle tanga villantást – emlékszel még?). A sportmelltartók és csipkemelltartók hibridje pedig manapság is töretlen népszerűségnek örvend.

Forrás: Cara Delevingne, forrás: Gotham / GC Images

2020: egy kis vadság Rihannával

„A legtöbb ember sivár, szürkés-bézs konformitásban éli le az életét, és halálosan fél a színek használatától.” – mondta Verner Panton, aki bár bútor- és enteriőrtervező volt, mégis sokakat ihletett ezzel a mondatával.

Elnézve Rihanna fehérneműjét pedig sokmindent mondhatunk a 2020-as Savage X Fenty kollekcióról, azonban azt semmikép sem, hogy unalmas lenne.

Napjaink

Napjainkban egyre nagyobb teret nyernek az egyszerű (de nagyszerű) darabok. Újra helyet kapott a szépségiparban és a ruhaiparban a klasszikus stílus, és egyre nagyobb figyelmet fordítanak a gyártók a diverzitásra, a kényelemre és a funkcionalitásra. Ezáltal pedig egyfajta „forradalmi regressziónak” lehetünk a szemtanúi, ahol a fehérnemű visszatér eredeti funkciójához: vagyis a női test elkötelezett szolgálatához.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!