Pro tippek nyárra: így óvd meg saját magad és a fürdőruhád épségét

Ó, te csodás nyár! Minden évben alig várjuk, hogy végre beköszöntsön az év egyik legszebb időszaka. Gondtalan sütkérezés a parton, csokibarna szín és szuper vizes programok. Azonban ha megérkezik a nyár és a fürdőruha szezon, akkor érdemes egy kicsit több figyelmet fordítanunk magunkra és a fürdőruhánkra is. Bejegyzésünkben most megosztunk pár pro tippet nyárra, amelyekkel megóvhatod saját magad és a fürdőruhád épségét is.

Olcsó otthoni trükk: ecet

Az ecet kitűnő tulajdonságait már biztosan te is ismered. Ez a csodaszer pedig nem csak takarításhoz vagy a kellemetlen olajos serpenyő szagtalanításához használható, de a fürdőruha színének megőrzéséhez is. Ehhez tölts meg egy nagyobb lavort langyos vízzel (kb. 30°C), majd adj hozzá fél deciliter 20%-os ecetet. Hagyd benne ázni a fürdőruhát 1 órán keresztül, majd öblítsd le tiszta, hideg vízzel.

Ezt követően kíméletesen tisztítsd meg a fürdőruhát kézi mosással (erről lejjebb olvashatsz). Ne aggódj, az ecetes szag a száradás után nem lesz érezhető. A nyári szezon során érdemes párszor megismételni ezt a folyamatot, hiszen az ecet hatékonyan „konzerválja” az anyagok színét.

Száraz nyár, száraz intim terület?

Nem csak a fürdőruha épsége/szépsége miatt érdemes figyelni, de a saját épségünk miatt is. Mindannyian ismerjük az intim fertőzések nyári szezonban megnövekedő kockázatát. Egy ilyen „kis” probléma pedig a nyaralás vagy a hétvégi kikapcsolódások megkeserítője is lehet.

Azonban tévhit az, hogy a nyári nőgyógyászati fertőzéseket az uszoda vagy a tó vize okozná. Ezekért ugyanis legtöbbször nem a kívülről bevitt kórokozók, hanem a hüvely pH egyensúlyának felborulása a felelős. A vizes fürdőruha hosszantartó viselése melegágya a gombáknak és a baktériumoknak, így a legjobb, amit tehetünk, hogy fürdőzést követően igyekszünk tiszta törölközővel szárazra törölni az intim területünket, illetve lecserélni a vizes alsót egy szárazra. Ilyen szempontból pedig érdemes lehet két fürdőruhával is készülni, ha strandolni indulunk.

Csak semmi facsarás, csak semmi 60 fok

Épp ahogy a fehérnemű megóvásánál, úgy a fürdőruha esetén sem alkalmazhatunk szélsőséges megoldásokat. Túl magas hőfok, erős dörzsölés vagy agresszív mosószer? Ezeket felejtsük el, ha sokáig szeretnénk élvezni a kedvenc fürdőruhánkat. De akkor hogyan tudunk biztosra megszabadulni a baktériumoktól?

A titok a megfelelő mosószerben és az áztatásban rejlik. Tölts meg egy lavort kézmeleg vízzel (kb. 30°C), majd adj hozzá egy kis aktív mosószert, amely már alacsony hőfokon is eltávolítja a baktériumokat. Áztasd a fürdőruhát 1 órán keresztül, óvatosan nyomkodd át a vízben, majd öblítsd ki hideg vízben. A legfontosabb pedig: bármennyire is csábító, NE csavard erőteljesen az anyagot! Ezzel ugyanis rövid időn belül tönkreteheted az álomdarabot. Éppen ezért elegendő, ha csak gyengéden kinyomkodod, csavarás nélkül. Egy kis víz nem a világ vége, majd kicsöpög belőle.

Kifakult színek, elnyűtt anyagok? Válassz bölcsen fürdőruhát!

Kilazult, megtöredezett gumi, fakó színek és megnyúlt anyag. Egy elhasználódott fürdőruha nem éppen a legkényelmesebb vagy legesztétikusabb viselet. Azonban ha bölcsen döntünk a fürdőruha-vadászat során, akkor hosszú éveken keresztül élvezhetjük a kedvencünket eredeti pompájában. Érdemes prémium kategóriás fürdőruhát választani, hiszen noha az olcsó, stílusos darabok csalogatóak lehetnek a boltok polcain, vajmi nagy az esélye annak, hogy egy nyarat sem bírnak ki.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!