Mit csinálj, ha „bánt” a melltartód? Tippek a maximális kényelemhez

Ahogy a barátoknak, úgy a melltartónak sem bántania kéne minket, hanem támogatnia. Márpedig egyik esetén sem lehetetlen elérni a számunkra oly vágyott pártfogást. Most elmondjuk, mit csinálj, ha bánt a melltartód, és hogyan tudod elérni, hogy maximális kényelmet élvezhess az egész nap folyamán! Mert igen, ez melltartóban is lehetséges.

Előzetes figyelmeztetés

Ez a blogcikk azoknak szól, akik egészségesek, és nem küzdenek mellfájdalommal vagy nem érinti őket például a fibromyalgia betegség. Ha valamilyen elváltozást, illetve hirtelen fellépő vagy nem múló fájdalmat észlelünk, amelyet nem tudunk szorosan a melltartóhoz kötni, mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat!

Válassz másik „beállítást”

Amilyen egyértelműnek hangzik, sokszor épp annyira nem az. Hiszen noha a megfelelő tartáshoz a melltartónak viszonylag szorosan a törzsünkhöz kell illeszkednie, fájdalmat semmiképp sem kéne okoznia. Ez esetben előfordulhat, hogy túl szorosra állítottuk a kapcsot vagy a vállpántot, és ez okozza a fellépő fájdalmat. Nagyobb méretek esetén a három soros kapoccsal és széles vállpánttal rendelkező darabok szintén nagy „terhet” vehetnek le a vállunkról – szó szerint és átvitt értelemben is.

Ha a nap végén levesszük a melltartónkat, akkor természetesen normális, ha piros foltot vagy lenyomatot tapasztalunk, hiszen ezt bármelyik ruhadarab huzamosabb viselése előidézheti. Azonban a zúzódások, a horzsolás vagy az elhúzódó fájdalom már egyáltalán nem az.

Az elsődleges tartást NEM a vállpánt szolgálja

Így ha azt érzed, hogy egyre szorosabbra és szorosabbra kell húznod a vállpántokat, amelyek már-már fájdalmasan a bőrödbe mélyednek, akkor itt az idő, hogy új melltartó után nézz vagy eggyel kisebb körméretűre válts!

Kísérletezz más-más hosszúságú merevítőkkel vagy merevítő nélküli darabokkal

A merevítő hosszán is múlthat, hogy mennyire kényelmes az adott darab. Ha például túlzott nyomást észlelünk a hónaljunknál és azt érezzük, hogy a merevítő nem megfelelő szélességű a testünkhöz képest, akkor próbáljunk ki rövidebb merevítővel vagy merevítő nélkül készült darabokat.

Vizsgáld felül a méretedet

Számtalanszor áldozunk a kényelemből a kinézetünk javára, így ha például nem megfelelő méretű darabot választottunk, akkor könnyen lehet, hogy nem segít a fentebb említett beállítás módosítás, és a melltartó továbbra is kényelmetlen marad. A nem megfelelő méretű fehérnemű márpedig nem játék: a teljes napunkat vagy akár egy jeles alkalmat is tönkre tehet a rosszul megválasztott melltartó.

Korábban már megosztottunk egy szuper blogbejegyzést azzal kapcsolatban, hogy milyen jelekből ismerheted fel, ha megváltozott a melltartó méreted. Ezt ITT tudod elolvasni.

Válassz professzionális fehérneműgyártót

Manapság már számos olyan márka elérhető a piacon, amelyek kizárólag fehérnemű tervezésre és gyártásra specializálódtak. Hogy ez miért fontos? Ezt egy egyszerű példával szemlélhetnénk: gondolj bele, hogy mi lenne, ha egy nagyobb cégnél te lennél a felelős a könyvelésért, az ügyfelekkel való kapcsolattartástért, a takarításért és mondjuk az árubeszerzésért is.

Valószínűleg nincs olyan ember, aki mindezt tökéletesen tudná kivitelezni, hiszen az energiánk, a szakértelmünk és a kapacitásunk is véges. Így van ez a fehérnemű gyártással is: ha egy cég minden szellemi és anyagi erőforrást erre fókuszál, akkor hamarabb profivá válhat, mintha több területre összpontosítani egyszerre.

Szerencsére már hazánkban is vannak fehérnemű tervezésre és gyártásra specializálódott vállalkozások, ilyen a magyar, prémium fehérneműket készítő Daisy Dessous is.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!