Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

Nem vagy benne biztos, hogy jó méretet viselsz? Nap végén alig várod, hogy letépd magadról a melltartót? Esetleg nagyobb mértékben ingadozott a testsúlyod? Akkor a legjobb helyen vagy! Ebben a bejegyzésben ugyanis megosztjuk veled a legfontosabb tippeket ahhoz, hogy ki tudd választani a tökéletes méretű melltartót!

Átvitt értelemben és szó szerint sem.

A megfelelő típusú melltartó és fürdőruha kiválasztása ugyanis majd annyira fontos szempont, mint maga a méret meghatározása. A mell mérete mellett ugyanis az elérni kívánt cél/hatás, az egyéni prioritásaink (komfort, tartás mértéke), a melleink elhelyezkedése, valamint formája is hatással kell, hogy legyen a döntés meghozatalára.

Korábbi bejegyzésünkben már elmondtuk, hogy melyek azok a szempontok, amelyeket érdemes fontolóra vennünk ahhoz, hogy ki tudjuk a választani a legideálisabb melltartó típust.

Tökéletes méretű melltartó – létezik?

Biztosan veled is előfordult már, hogy rátaláltál a fehérneműs fiók alján egy olyan melltartóra, amit évek óta nem viseltél. Furdalt a kíváncsiság, így felpróbáltad, és meglepetten tapasztaltad, hogy már nem olyan passzentos. Túl kicsi vagy túl nagy, szorít körben vagy éppen túl laza a vállpántja. Nos, ettől nem érdemes megriadni, ugyanis egy teljesen természetes jeleségről van szó, ami mindannyiunkat érinti.

Egy nőnek az élete során ugyanis átlagosan HÉTSZER változik meg a melltartó mérete.

Éppen ezért fontos, hogy időszakosan felülvizsgáljuk a méretünket, és ezzel együtt a meglévő melltartó „készletünket” is. Ez pedig érvényes a fürdőruhák felsőrészére is, hiszen ez esetben is ugyanazok a „szabályok” érvényesek – legalábbis, ha professzionális gyártótól vásároltunk.

Nem beszélve a silányabb minőségű darabok kiszelektálásáról, melyek akár hónapok leforgása alatt is elhasználódhatnak.

Olyan melltartót keresel, ami kiállja az idő próbáját? Nézd meg magyar tervezésű és gyártású darabjainkat, amelyeket extra nagy méretekben is gyártunk.

Milyen adatok szükségesek a méret pontos meghatározásához?

Alapvetően két adatra van szükséged ahhoz, hogy meghatározd a számodra ideális méretet: a mellbőség méretére és a mellkas körméretére. Az alábbiakban elmondjuk, hogy mik is ezek pontosan, és hogyan tudod őket a legpontosabban meghatározni.

Pántnélküli/leakasztó pántos melltartó

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

TIPP: a melltartó számozása 5 centiméterenként változik, így érdemes a mért adathoz közelebbi méretet választani (pl.: ha 76 cm-et mértél, akkor a 75-öset, ha pedig 78 cm-et mértél, akkor a 80-asat).

Ezt követően az imént mért mellkas körméretet ki kell vonnod a mellbőségből (1-es pontban mért adat) ahhoz, hogy megkapd a kosárméretedet.

Az alábbi példa adatokkal szemléltetve:

Mellbőség: 98 cm
Mellkas körmérete: 82 cm
Különbség 16 cm

A két érték különbsége alapján (jelen esetben itt 16 cm) tudod meghatározni a kosárméretedet:

A kosár: 12 cm
B kosár: 12-14 cm
C kosár: 14-16 cm
D kosár: 16-18 cm
DD=E kosár: 18-20 cm
F kosár: 20-22 cm
G kosár: 22-24 cm

A fentebbi példa adatok szerint nagy valószínűséggel a C vagy a D kosárméret lesz az ideális. Ebben az esetben azonban két méret közé esnél, így valószínűleg a melltartó típusa, illetve az egyéni preferenciák fogják eldönteni azt, hogy végül a C vagy a D kosár válik-e be.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!