Fehérnemű esküvői ruha alá: mutatjuk a legjobb darabokat!

A Nagy Nap, a várva-várt tökéletes alkalom arra, hogy szerelmeteket örökre megpecsételjétek. De neked az „igen” kimondása előtt lecsúszik a melltartód pántja. Próbálsz nem gondolni rá és továbbra is mosolyogni, de a kényelmetlen érzés átveszi feletted az uralmat. Ugye te sem így képzelted el a Nagy Napot?

Bár látszólag nem a fehérnemű kiválasztása tűnik a legfontosabb feladatnak az esküvőszervezéssel kapcsolatban, mégis roppant kellemetlen pillanatokat tud okozni egy nem körültekintő döntés.

A Daisy Dessous legújabb bejegyzésében most összeszedtük, hogy mire figyelj, amikor fehérneműt választasz az esküvői ruha alá!

Fazon, stílus és díszítettség

Természetesen a megfelelő fehérnemű kiválasztása nagyban függ az esküvői ruhád stílusától és fazonjától. Ami az egyiknél tökéletes opciónak bizonyulhat, az egyértelmű „no go” a másiknál. Például nem szerencsés választás egy csipkés, díszes melltartó egy sima, finom anyagból készült mennyasszonyi ruha esetén, főleg akkor nem, ha a ruha díszítetlen mellrésszel rendelkezik, hiszen a melltartó mintázata átüthet az anyagon.

Amikor az esküvői ruhád alá választasz melltartót, az alábbiakra figyelj:

  • Ha pántnélküli mennyasszonyi ruhát szeretnél, és nagyobb méretekkel rendelkezel, akkor próbálj meg legalább háromsoros kapoccsal kialakított pántnélküli melltartót választani
  • Gondold végig, mit szeretnél hangsúlyozni a ruháddal, és ezzel összhangban válassz melltartót
  • Ha azt szeretnéd, hogy „láthatatlan” legyen a ruhád alatt a fehérnemű, akkor válassz bézs vagy testszínű darabokat
  • Legyen a kényelem az első: ne próbálkozz olyan fazonokkal, amelyeket nem szívesen viselnél a hétköznapokban
  • Gondosan válaszd ki a méretet a megfelelő tartásért és komfortért (bizonyos fehérnemű gyártók szívesen segítenek ebben akár telefonon keresztül – a Daisy Dessous is ilyen)
  • Próbálj meg a ruhapróbára már a választott fehérneműben menni

Pánt nélkül az oltár előtt?

A pántnélküli esküvői ruhák nagy népszerűségnek örvendenek, azonban ennél a típusnál természetesen nem kérdés, hogy egy kiváló tartást biztosító pántnélküli melltartóra lesz szükségünk. Manapság már szinte minden üzletben elérhetőek ezek típusok, azonban ezek sokszor nem biztosítják a megfelelő tartást, hiszen nem professzionális fehérnemű gyártásra szakosodott cég készítette őket.

Daisy Dessous prémium fehérnemű kínálatában számos pántnélküli típus elérhető, melyeket gondos tervezés és szabás jellemez. A rendkívüli méretválasztéknak hála pedig olyan lesz, mintha rád öntötték volna a fehérneműdet.

Alsónemű?

Kevés kellemetlenebb érzés van, mint amikor elcsúszik az alsóneműnk és valamilyen furcsa pozíciót vesz fel az intim testrészünkön, főleg akkor, ha ez az esküvőnk napján történik. Éppen ezért kritikus pont az alkatodhoz legjobban illő alsónemű kiválasztása a Nagy Napra (és egyébként a hétköznapokra is).

Egy habos-babos, báli fazonú ruha esetén szinte mindegy az alsónemű szabása, azonban ha például egy sellő típusú esküvői ruha mellett tettük le a voksunkat, akkor lehetőleg kerüljük a nagyobb fedést biztosító alsóneműket (például a klasszikus alsót vagy a boyshort-ot). Egy brazil tanga kitűnő aranyközépút lehet, ha nem szeretjük a klasszikus tangát.

A szín kapcsán elmondható, hogy nem a fehér a legideálisabb választás, hanem a testszín, hiszen ez biztosítja a valódi „láthatatlanságot” – ami például egy csípő és fenéktájt szűkebb szabású ruhánál rendkívül fontos lehet.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!