Ezeket a szempontokat vedd figyelembe alsónemű vásárláskor

Kevés kellemetlenebb érzés van, mint egy kényelmetlen alsóneműben végigszenvedni egy teljes napot. Ahogy egy rosszul megválasztott bikini alsó is könnyedén tönkreteheti a felhőtlennek ígérkező nyaralást. Éppen ezért most összeszedtünk néhány fontos szempontot, amelyet érdemes figyelembe venned bugyi vagy fürdőruha alsó vásárláskor!

Stílus és design

Lássuk be, mindannyiunk számára központi kérdés az alsónemű megjelenése. Még akkor is, ha tudjuk, hogy vajmi kevesen látják ezt az intim területünket fedő ruhaneműt. Ráskó Eszter meséli az egyik stand up-jában, hogy az édesanyja egyszer azon aggodalmaskodott, hogy útközben a lányát nehogy baleset érje, ugyanis akkor a mentősök meglátják a szörnyű, össze nem illő fehérneműt, amit a lánya visel. És noha ez egy keserédes reprezentációja annak a társadalmi nyomásnak, amely nőként érhet minket a megjelenésünket illetően, az tény, hogy egy harmonikus bugyi-melltartó kombó fokozhatja az önbizalmunkat.

De azért ne aggódjunk, ahogy Eszter is mondja, nem, nem fog minket otthagyni a mentős, és
a divat-rendőrség sem fog minket megbüntetni. Éppen ezért, ha beújítanánk néhány
gyönyörű, új darabot, azt magunk miatt tegyük. Kivéve, ha sármos a mentős.

Testalkat

Természetes a testalkat nagyon fontos kérdés az alsónemű választásnál. A megfelelő darabbal ugyanis nem csak az önbizalmadat növelheted, de a kényelemérzetedet is. Ehhez pedig nem árt, ha tisztában vagy az igényeiddel, na meg persze az erősségeiddel. Olvasd el korábbi bejegyzésünket a témában a linkre kattintva: Tökéletes alsónemű? Mutatjuk az alkatodhoz legjobban illő fazonokat!

Az alsónemű anyaga

Bár manapság már nem feltétlenül számít, hogy pamutból vagy szintetikus anyagból készült-e az alsónemű, mindannyiunknak vannak preferenciái. A prémium kategóriás fehérneműket gyártó cégek már olyan modern anyagokat is használnak, amelyek ugyanolyan, de olykor akár jobb légáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek, mint a pamut.

Egyébként ezzel kapcsolatban már megosztottuk a gondolatainkat a „Tényleg jobb volna a pamut fehérnemű?” bejegyzésünkben, ahol górcső alá vesszük a különböző szempontokat és anyagokat.

Fürdőruha alsó választás

A fürdőruha alsórészénél is érvényesek a fent említett szempontok, annyi kiegészítéssel, hogy itt érdemes más funkcionális tényezőket is figyelembe venni. Főként akkor, ha nem csak napozni szeretnénk a fürdőruhában, hanem úszni, strand röplabdázni vagy esetleg más aktív tevékenységet is végezni. Ez esetben ugyanis kiemelkedően fontos, hogy az alsórész egyszerre legyen rugalmas és biztosítsa a kellő tartást. Ki szeretne ugyanis azon aggódni, hogy nem csúszik-e félre a bugyija röpi közben vagy éppen nem kúszik-e le a lábain a bikini alsó egy fejesnél?

A Daisy Dessous például többek között ezért készítette el 2024-es fürdőruha kollekcióját több különböző szabású alsóval. Így ha megtetszik az egyik dizájn, de esetleg nem megfelelő a típus (például alacsony szabású brief, nem pedig az általad preferált magas derekú modell), akkor bizonyos fürdőruhák esetén akár NÉGY különböző szabású bugyi közül tudsz választani.

Oldalt kötős fürdőruha alsó

Normál, klasszikus fazonú fürdőruha alsó

Visszahajtós magas derekú fürdőruha alsó

Magas derekú fürdőruha alsó ráncolható oldalrésszel

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!