8 melltartó tipp, amiről neked is tudnod kell!

Vannak dolgok, amelyekről viszonylag kevés szó esik, és gyakran ilyen a melltartó témaköre is. Mindegy, hogy a méretről, a teljesen természetes aszimmetriáról vagy éppen a fehérnemű megőrzéséről legyen szó, sokszor csak tapogatózunk a sötétben. Lássunk hát nyolc hasznos tippet kebleink legnagyobb támogatójával, a melltartóval kapcsolatosan!

 

1. Méret, forma és elhelyezkedés

Bár legtöbbünknek egyértelműen a mellméret az irányadó a melltartó vásárlásnál, fontos megemlítenünk a mell formáját és elhelyezkedését is. A mell ugyanis mindenféle formában, méretben és helyen (igen!) előfordul, kinek itt teltebb, kinek ott, kinek itt laposabb, kinek ott. Így amikor találunk egy nekünk tetsző darabot, a forma és a melleink elhelyezkedése majd annyira fontos, mint a méret.

Például összeérő mellek esetén roppant kényelmetlen lehet egy rosszul kialakított, merevítős melltartó, hiszen a merevítő beleállhat ebbe az összeérő, középső részbe. Tehát amikor melltartót választunk, vegyük fontolóra a melleink formáját és elhelyezkedését is, valamint az elérni kívánt hatást. Mindenkinek más-más élvez prioritást.

2. Testvérméretek

Kapaszkodj meg: a 75C valójában akkora kosárral rendelkezik, mint a 80B! Viszont noha a kosaraik egyformák, a 80B körmérete nagyobb. Testvérméreteknek (vagy angolul sister sizes-nak) hívják őket. Hogy lehet ez? Úgy hogy a melltartó méretei inkább az arányokhoz kapcsolódnak. Éppen ezért megéri kísérletezni a különböző kosár és körméretekkel.

3. A sokszorosan megtérülő befektetés

A pántnélküli melltartó az egyik legsokoldalúbb típus: mindegy hogy egy ejtett vállú felsőről, egy trikóról vagy ingről van szó, tökéletes szolgálatot tesz a „legnehezebb” időkben is, éppen ezért nem éri meg belőle silányabb, kényelmetlen modellt választani. A prémium kategóriás darabok pedig hosszú éveken át hű társaid lesznek.

4. Elő a kezekkel!

Felejtsük el a mosógépet! De tényleg. A melltartók extra törődést igényelnek, hiszen extra „törődést” biztosítanak számunkra. A mosógéppel nem csak a melltartó színét, de a formáját és a finom csipkerészleteket is tönkre tehetjük. Olvasd el korábbi blogcikkünket arról, hogy hogyan tudod megőrizni a fehérneműid szépségét.

5. Aszimmetria? Teljesen normális.

Senki sem szimmetrikus, még a legvadítóbb szupermodell sem. A nők 100%-ának (igen, jól olvasod!) van bizonyos mértékű mell-aszimmetriája, éppen ezért jobb, ha megbarátkozunk a gondolattal, hiszen ez a világ legtermészetesebb dolga. Azonban ha mégis szeretnéd egy kicsit korrigálni a kebleid eltérő méretét, válassz kivehető szivaccsal rendelkező típust, így az egyik kosárból könnyedén eltávolíthatod a szivacsot.

6. Változó körülmények, változó méretek

Tudtad, hogy egy nő melltartójának a mérete átlagosan hatszor változik élete során? Így annak érdekében, hogy minden korban és időben a legkomfortosabb viseletet tudd biztosítani kebleidnek, érdemes pár évente méretvizsgálatot tartani, vagy akkor, amikor érezhető változás következik be (például jelentősebb súlyingadozás esetén).

7. Csak óvatosan a kosarakkal!

Nem elég csak megtalálni a tökéletes melltartót, meg is kell tudni őrizni! Így ha tárolásról van szó, akkor sem bánhatunk zordul a kebleink „támogatóival”. Ha például nyaralni mész, akkor próbáld meg az általad választott melltartókat egymásba illeszteni, és kerüld el a kosár barbár kifelé fordítását (vagy egymásba fordítását), mert ezzel a melltartó elveszítheti a szép sziluettjét és formáját.

8. Ne a melltartón spórolj

A melltartó az a ruhadarab, amit szinte minden nap viselünk. Egy rossz minőségű, kényelmetlen darab számos kellemetlen pillanatot tud számunkra okozni, így ha tehetjük inkább birtokoljunk kevesebb, de jobb minőségű melltartót, amelyeket kifejezetten fehérnemű gyártásra specializálódott cég készített.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!