Milyen bugyit viseljünk menstruáció alatt?

A menstruáció és az azt megelőző pár nap gyaníthatóan senkinek sem a kedvenc időszaka a hónapban. Nem kérdés hát, hogy ilyenkor a hátunk közepére sem kívánjuk a kényelmetlen bugyikat. A Daisy Dessous most ezért elhozott néhány olyan darabot, amivel könnyebben vészelheted át ezt az időszakot!

Elasztikus, könnyed

Attól függetlenül, hogy milyen menstruációs kiegészítőt (tampont, betétet, kelyhek stb.) használunk, a szelíd gumírozással rendelkező darabokkal nem nyúlhatunk mellé. Egy rugalmas, elasztikus darab ugyanis segít, hogy az amúgy sem túl kellemes görcsöket és puffadást könnyebben elviseljük, és minimálisra csökkentsük az alhasunkra nehezedő terhelést. Az Olívia maxi alsó biztosan elhozza a vágyott kényelmet a ciklusod alatt is!

Szivárgásbiztos

Még „tapasztalt” nőket is könnyen fenyegethet a szivárgás vagy az átázás kellemetlen problémája, éppen ezért jó, ha már bejáratott bugyit alkalmazunk a legintenzívebb napokon. Ha tudjuk egy-egy darabról, hogy nem marad a helyén és könnyedén elcsúszik, akkor ne kockáztassunk.

A legújabb Adél Terrakotta kollekció klasszikus vonalú alsója kiváló választás lehet. Noha ez a darab az oldalán extra megerősítést kapott, mégis kényelmes és elasztikus viselet. Ráadásul garantáltan a „helyén” marad, így jól kombinálható a különböző menstruációs eszközökkel.

Magas derék = magas komfort

Egy magas derekú darab több szempontból is jó választás: nem csak szárnyas betét esetén optimális, de az alhasunkhoz is kíméletes. Az Elizabeth klasszikus maxi alsó biztosítja számodra a kényelmet és a tartást egyaránt, ráadásul a menstruáción kívüli napokon is tökéletesen megállja a helyét, legyen szó akár egy hosszú munkanapról, akár egy kis hétvégi kikapcsolódásról.

Ciklus alatt is láthatatlan

Ha ciklus alatt sem szeretnéd, hogy egy hagyományos alsó vonala átüssön a nadrágodon, akkor a legjobb, ha egy kényelmes féltangát választasz „társadnak”.

A bugyikon túl…

A számunkra megfelelő alsónemű kiválasztása természetesen csak egy dolog, ha „period care”-ről van szó, és ez hatványozottan igaz akkor, ha nagyfokú fájdalom gyötör bennünket. Fontos, hogy ne bagatellizáljuk el a kérdést, mondván, hogy „mindenkinek fáj”, hiszen akár betegség is állhat a háttérben.

Ugyan az endometriózis az utóbbi pár évben egyre nagyobb figyelmet kapott, még mindig egy kevésbé ismert állapotról van szó, amely a termékeny életkorban lévő nők körülbelül 10%-át érinti. Ennél a krónikus, jóindulatú betegségnél a méhnyálkahártyához hasonló – endometrium – szövet jelenik meg a méh üregén kívül, leggyakrabban a kismedencében, a petefészkekben, illetve a hashártya felszínén. Ezek az endometriózis szigetek összhangban állnak a menstruációs ciklussal, és sok esetben ciklikus fájdalmat, súlyosabb esetekben pedig akár meddőséget okozhatnak. Ha rendkívül kellemetlen PMS tünetekkel küzdesz, és a menstruációd alatt rendszeresen fájdalmas görcs és gyengeség gyötör, akkor elképzelhető, hogy neked is endometriózissal van dolgod.

Figyelem: az itt közölt információk nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel. Ha endometriózisra gyanakszol, mindenképp keresd fel a kezelőorvosodat vagy egy specialistát!

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!