Hogyan vásároljunk melltartót szoptatást követően?

A melltartó vásárlás már önmagában is valódi kihívás egy nő számára, nemhogy akkor, amikor szoptatást követően kívánunk beújítani néhány új darabot – a melleinkben bekövetkezett változást követően. De ne aggódj, mint az életben szinte mindenre, itt is van megoldás attól függően, hogy mik az igényeid, illetve hogyan befolyásolta a kebleidet a szoptatás.

1. Légy türelmes

A legtöbb ajánlás szerint is érdemes türelmesnek lennünk, hiszen a szoptatás befejezését követően még 6-9 hónapig előfordulhatnak változások a mell méretét vagy formáját illetően. Valaki például hónapokkal azután is termelhet még valamennyi tejet, hogy már azt gondolta, hogy véget ért a tejtermelés.

Mindemellett a szoptatást követően még fél évig prolaktint termelhet a szervezet, így a mellméret (és a gyűrűméret vagy akár a cipőméret is) ingadozhat ebben az időszakban. Nem beszélve a hormonok miatti súlyingadozásól, amely szintén befolyásolhatja a mell méretét.

2. Vedd figyelembe a legérzékenyebb pontot

A szoptatást követően a mellbimbók akár „önálló életre” kelhetnek, és olyan pillanatokban is megmutathatják magukat, amikor nem szeretnénk. Éppen ezért érdemes lehet elgondolkodni egy valamivel vastagabb anyagból készült melltartón, amelyet biztonsággal viselhetünk a munkahelyen is vagy bármilyen más professzionális közegben.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a szivacs nélküli típusokat el kell felejtenünk, főleg akkor, ha abban érezzük igazán komfortosan magunkat, ez csupán egy tipp azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes figyelembe vennünk a szoptatás után. Ráadásul amíg otthon vagyunk a kicsivel, addig úgyis csak a „saját érdekünk” érvényesül, és ez így van rendjén.

3. Komfort vagy esztétika?

Azt, hogy a komfortot vagy a megjelenésünket helyezzük-e előtérbe természetesen változó: nem csak a korunk, az élethelyzetünk, de a különböző melltartó-trendek is befolyással bírnak erre.

Azonban nem feltétlenül kell választanunk a kettő közül: a komfort és az esztétika ugyanis kéz a kézben járhat. Ebben hiszünk mi is, éppen ezért úgy terveztük meg melltartóinkat, hogy a finom eleganciát és a maximális kényelmet egyaránt ötvözzék. Ráadásul a Daisy Dessous-nál profi segítséget kapsz a megfelelő méret megtalálásához: fordulj kollégáinkhoz bizalommal elérhetőségeink valamelyikén, és mi készséggel segíteni fogunk neked a tökéletes melltartó kiválasztásában.

4. „Mozgó” próba

A „mozgó” próba azért fontos, mert általában (főleg kisgyerekkel) nem egyhelyben ülünk egész nap. Vedd fel a melltartót, hajolj le, emeld fel a kezedet és akár vegyél fel rá egy felsőt is, hogy biztosra menj a megjelenés és funkcionalitás vonalon egyaránt. Természetesen a tökéletes melltartó mindenkinek mást jelent a kényelem és az életstílus szempontjából, így lehet, hogy ami valakinek nagyon kellemes viseletet biztosított szoptatás után, az neked maga lesz a horror.

A mozgó próba egyébként hasznos lehet bármilyen más fehérnemű vagy ruhanemű esetén is, beleértve az alsóneműket, sport melltartókat és az egyéb ruházati cikkeket.

Összegzés

A legjobb tanács, amit adhatunk, hogy próbálj meg magaddal türelmes és elfogadó lenni: helyezd előtérbe saját tested igényeit, hiszen hosszú még az élet, így számos lehetőséged lesz arra, hogy ragyogj a melltartódban vagy anélkül.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!