Hogyan válaszd ki az alkatodhoz legjobban illő fürdőruhát

Helló napsugarak, helló nyár! Na és persze, helló bikinik, vagány egyrészes fürdőruhák és old school magas derekú modellek! De vajon melyik illik a legjobban az alkatodhoz? Most segítünk eligazodni a fürdőruhák világában!

Alma testalkat: magas szabású alsó, széles vállpántok

Az alma testalkatnál rendkívül fontos szerepet tölt be a tartás – mind az alsó, mind pedig a felsőrész esetén. Éppen ezért tökéletes választásnak bizonyulhat egy magasított derekú alsó, amely nem csak a tartásról gondoskodik, de az arányaiban karcsú lábak kiemeléséről is. A felsőrésznél érdemes a merevítővel és széles vállpánttal rendelkező darabokat előnyben részesíteni, ha biztosra akarunk menni. Ha teltebb almák vagyunk, akkor előnyös választás lehet a szoknya kialakítású alsó is.

Körte testalkat: rojtok, minták és V szabású alsó

A körte testalkat esetén általában kisebb mellekről, íves derékról és szélesebb csípőről beszélhetünk, éppen ezért érdemes ez esetben is az „erősségeinkre” koncentrálni. A manapság divatos V alakú fürdőruha alsók kiválóan kiemelik a körte vékony derekát és kevésbé hangsúlyossá teszik a szélesebb csípőt. Ha körte testalkattal rendelkezel, és cél számodra a kebelméret optikai növelése, akkor a díszített (pl. rojtokkal vagy textúrákkal ellátott) fürdőruha felsők tökéletes választásnak bizonyulhatnak, de a sima, díszítetlen háromszög alakú bikinifelsők is szépen mutatnak ezen a testalkaton. A pántnélküli (bandeau) modellekkel érdemes vigyázni, mert egy nem körültekintően választott modell könnyen lecsúszhat rólunk.

Fordított háromszög: hagyományos kosár és alsó

A fordított háromszögre nagyobb kebelméret és keskeny, kevésbé hangsúlyos csípő jellemző. A fürdőruhák esetén itt nélkülözhetetlen egy megfelelő tartást biztosító, merevítős vagy erősebb gumírozással ellátott darab. Az alsók kapcsán a klasszikus bikini brief-fel vagy a féltangával nem lőhetünk mellé, és a francia szabású bikini alsók is ideálisak mind tartás, mind pedig esztétika szempontjából. A fordított háromszög testalkaton egyébként az egyrészes darabok is szépen mutatnak, és ha a megfelelő mintát választjuk, akkor könnyedén játszhatunk az arányokkal is.

Egyenes testalkat: „trükkös” minták

Nem csak a fürdőruha szabásával, de a díszítéssel is el lehet játszani, ahogy azt már fentebb említettük. Vannak olyan minták és alakzatok ugyanis, amelyek szinte drámai módon képesek formálni az alakot – az alak tényleges formálása nélkül. Az „egyenes” testalkat esetén például a derék és csípő tájékán háromszög formában futó minta optikailag szélesíti a csípőt, így egy ilyen mintázatú egyberészes fürdőruha biztosan jó választás.

A kétrészes darabok esetén érdemes kerülni a túlzottan magas derekú modelleket, hiszen ezek lecsúszhatnak. A felsőrésznél nyugodtan viselhetünk szexi pántnélküli (vagy levehető pánttal rendelkező) modelleket, csak ügyeljünk arra, hogy olyat válasszunk, amely igényeink szerint állítható vagy megköthető hátul.

Testmagasság

Nem csak a különböző testalkatok, de a testmagasság is lényeges szempont lehet a fürdőruha választásnál, amennyiben szeretnénk kicsit játszani az arányokkal. A combok végződésénél, magasan a csípőig kivágott alsórész például optikailag nyújtja a lábakat, éppen ezért ideális választás lehet az alacsonyabb vagy rövidebb lábakkal rendelkező nőknek. Épp így fordítva is: a szuper hosszú lábak igény esetén „kompenzálhatóak” egy alacsony szabású, és minimális kivágással rendelkező „bikini brief” típusú alsóval.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!