A legjobb melltartó típusok telt keblekre

Ha a sors nagyobb méretekkel áldott meg, akkor biztosan te is ismered azt a kiábrándító érzést, amit sokszor a melltartó vásárlás okoz: a választék hiánya, a kiábrándító típusok, valamint a „nem, sajnos ez nincs nagyobb méretben” válasz az eladótól. Azonban ennek nem kell így lennie, hiszen ha tudod, mit keress és hol, akkor gyerekjáték lesz a tökéletes melltartó megtalálása!

Lássuk hát azokat a típusokat, amelyeket leginkább az érdekeid szolgálatába tudsz állítani!

Előformázott melltartó

Ezzel általában nem lövünk mellé, ha nagyobb keblekről van szó, hiszen az előformázott kosarak szilárdan vannak merevítve, mégis kényelmes megoldást kínálnak. Általában több, vékony szivacsrétegből készülnek, amelynek köszönhetően kiváló tartást és diszkrét, esztétikus dekoltázst biztosítanak bármilyen mellforma esetén.

Az ideális szabás

Ha szeretnéd elkerülni, hogy a választott melltartó valahol a fehérnemű fiók hátuljában kössön ki, akkor jó, ha figyelembe veszed a választott típus szabását. Bár teltebb kebleknél valószínűleg nincs szükséged a push up-ra, itt fontos elmondanunk, hogy nem is lenne praktikus választás, hiszen a legtöbb esetben ez a típus nem fedi le kielégítően a mellek felületét, így azok „kieshetnek” a kosárból. Válassz inkább olyan szabást, amely nagyobb felületet takar, így biztosan érvényesülhetnek majd a kényelmi és az esztétikai szempontok is.

Egy kivehető szivaccsal készült modell viszont kiváló választás lehet akkor, ha a melleid nagyobbak, de nem egyforma méretűek (és általában nem sokunknak azok), hiszen így könnyedén ki tudod egyenlíteni a méretkülönbséget az egyik betét eltávolításával.

Vastagabb pánt a megfelelő tartásért

Mivel telt keblek esetén a melltartó pántja nagyobb terhelésnek van kitéve, ezért nélkülözhetetlen a pánt megfelelő szélessége és minősége. Egy vastagabb pánttal rendelkező szabott melltartó kiváló tartást biztosít a nagyobb méretekkel rendelkező nőknek. Ebből a Daisy Dessous kínálatában is számtalan típust megtalálsz, sőt, a legtöbb nagyobb méretet alapjáraton vastagabb pánttal készítjük, így biztosítva a tökéletes tartást.

Merevítővel vagy anélkül?

Jogosan merül fel a kérdés, és mint sok esetben, itt is az egyéni preferenciáid számítanak. A merevítővel ellátott melltartók kétségkívül jobb tartást biztosítanak teltebb keblek esetén is, mialatt megtartják a keblek természetes formáját. Nagyszerűen illeszkednek, azonban kevésbé komfortosak a merevítő nélküli típusokkal szemben.

Bár általánosan elterjedt, hogy a merevítő nélküli melltartókat a kényelem miatt az idősebb generáció tagjai részesítik előnyben, manapság már léteznek olyan típusok, amelyek nem csak a megfelelő tartásról gondoskodnak, de esztétikusak is. Dekoltázs-villantáshoz azonban természetesen nem ez a legideálisabb típus.

Professzionális melltartó gyártó

Telt keblek esetén kiváltképp fontos szerepet tölt be a megfelelő tervezés és a magas minőségű anyagok felhasználása, éppen ezért elengedhetetlen, hogy olyan melltartó márkát válassz, amely nem csak ideális méretválasztékkal, de kielégítő tapasztalattal is rendelkezik a fehérnemű gyártás területén.

Egy-egy igényes, minőségi melltartó megtervezése sok esetben hónapokat vesz igénybe, nem beszélve a számtalan különböző anyagról és varrási technikáról. Így jó, ha nem egy fast fashion brandet választunk, hanem egy kifejezetten fehérneműkre specializálódott márkát.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

2. A mellkas körmérete

Ez a terület közvetlenül a mell alatt helyezkedik el, és ez az adat az, amely a melltartó esetén megadja a „számos” méretet (pl. 85/B esetén a 85 a centiméterben mért körméretet jelöli).

A mellkas körméretét a mell alatt kell mérni, vízszintesen – ez lesz ugyanis az a terület, ahol a melltartód alátámasztja majd a melleidet. Ehhez a mérőszalagot óvatosan vezesd át a kezek alatt, elöl pedig fogd össze szorosan (de ne mélyeszd bele túlzottan a bőrödbe). Ha megvan a centiméteres adat, akkor máris megvan a számos méreted is, illetve a további számításokhoz szükséges adat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes méretű melltartót?

1. A mellbőség mérete

A mellbőség mérete pontosan a mellcsúcsnál mérendő, a mellbimbó vonalán. A mérőszalagot ehhez érdemes viszonylag lazán tartani, és nem belemélyeszteni a melleinkbe, hiszen ezzel csalóka eredményt kaphatunk. Fontos még arra is figyelni, hogy a mérőszalag a hátunkon is a mellbimbóval azonos vonalban legyen, hiszen így biztosíthatjuk csak, hogy a valós körméretet kapjuk meg.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!