Manapság a hölgyek el sem tudják képzelni a mindennapjaikat melltartók nélkül, pedig nem is olyan rég kerültek a köztudatba ezek a fehérneműk. Egészen 1914-ig kellett várniuk világszerte a nőknek a melltartókra, amikor is egy bizonyos Mary Phelps Jacob megalkotta a ma ismert fehérnemű ősét.

Mary éppen egy bálba készülődött, amikor rájött arra, hogy az estélyi ruhájához egyáltalán nem passzol a fűző, ezért inkább maga köré tekert egy két zsebkendőből és szalagból álló melltakarót. Marie Phelps Jacob hirtelen jött ötletével hatalmas sikert aratott a résztvevő hölgyek körében, így még aznap este több megrendelést is kapott tőlük. Találmányát egy évvel később szabadalmaztatta, majd a gyártási jogokat eladta egy fűzőket gyártó cégnek, a Warner Brothers Corset Company-nek. Innentől kezdve hatalmas változás volt tapasztalható a hölgyeknél: örömmel váltak meg kényelmetlen fűzőiktől és cserélték azokat a komfortos melltartókra. Az 1920-as évek alatt a melltartók inkább a keblek leszorítására szolgáltak, egészen 1928-ig, amikor az orosz származású bevándorló, Ida Rosenthal megalkotta az első kosaras darabokat, melyek már kiemelték a hölgyek keblét. Ettől kezdve körülbelül harminc éven át alig volt változás a melltartó fejlődésében. 1959-ben ismét újdonsággal szolgáltak, a Lycrával, amivel már sokkal kényelmesebb, elasztikusabb melltartókat tudtak gyártani, 1934-ben pedig elkészült az első vállpánt nélküli fehérnemű.A 30-as évek végén divatos, testre simuló kosztümök alatt halcsontos vagy drótbetétes melltartók gondoskodtak a keblek tökéletes alakjáról, tartásáról. Akkorra már többféle anyagból is készült a fehérnemű: szaténból, selyemből, kreppből.

Az 1960-as években a hippi-mozgalom miatt a melltartók egy időre elveszítették jelentőségüket, majd 1971-ben Christian Dior megtervezte az évtized leglágyabb modelljét, amit még testmozgáshoz is szívesen viseltek a hölgyek.

A napjainkban kapható termékek nem csak kényelmesek, hanem nagyon csinosak is, kiemelik a gyönyörű női alakot.

Szerezd be kínálatunkból minőségi, kényelmes melltartódat, az igényeidnek megfelelően! Ha a vásárlás előtt kérdéseid lennének, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken!